Gær | 30 G |
Sukker | 8 G |
salt | 8 G |
Fedtstof | 30 G |
Hvedemel | 700 G |
Vand | Ca. 4 dl |
Total | 1176 G |
Smuldre gæren i en skål. Tilsæt vand, og rør det sammen med et piskeris. Derefter kommer du salt og sukker i. Det skal også opløses i vandet. Til sidst skal melet i og fedtstof. Ælt det på en røremaskine i 4 min langsomt og 2 min i hurtigt gear, eller i hånden. Virk dejen op, lad den ligge i 15 min. Virk dejen op igen , og lad den ligge endnu 15 min. Vej dejen af til 2 brød på ca. 600g. Slå brødet på i to lige store brød, og lig dem i form. Put det viskestykke på, og en plastikpose eller et stykke plastik over der dækker. Lad dem hæve i ca.30 min. Tænd ovnen på 250 C°. Snit brødet på langs. Sæt brødet ind og skru ned på ca. 210 C° og bag dem i 25 min.