Det tager lang tid og lavede en god surdej, men når du først har den, så kan du have den for evigt. Der er bare nogle simple instruktioner der skal følges;
opfrisk surdejen hver dag. Det er også muligt at have den i køleskabet, hvor det kun er nødvendigt at opfriske den hver 2-4 dag. Er man væk i længere tid
kan den puttes i fryseren, og tages op igen, og start der hvor man slap.
Her er en instruktion i hvordan man laver en surdej. Du skal bruge en ren plastbeholdere eller skål til at blande surdejen i.
Smid 700 g af surdejen ud. Start igen med 100 g af surdejen.
Efter de tre uger er gået er surdejen stærk nok til at bruge i en dej. Alt efter hvor meget surdej du skal bruge
kan du enten; bruge den mængde du skal, og starte på 100g igen. Anvend tabellen ovenover, og fodrer den tre gange i
overensstemmelse med den. Du kan altid justere alt efter hvor meget du har behov for.
Den anden mulighed, er at du fodrer den hver dag med den samme mængde, alt efter hvor meget du bruger. Evt. hvis du
nu skal bruge 300g surdej, så fodre du med den samme mængde tilsvarende. Det kan kun betale sig hvis du bruger det
næsten hver dag.
Hvis du ikke bager så ofte kan en surdej holde sig i køleskabet, hvis den bliver fodret hver 2-4 dag. Tag surdejen
ud nogle dage før den skal bruges, og fodre den 3 gange i henholdt til fodringsplanen. Kommer den i fryseren, skal
det være når den er mest aktiv, dvs. i slutningen af tredje fodringsperiode. Det gælder det samme, når du putter
den i køleskabet, som i fryseren når du skal vække den til live igen.