Wienerbrød


For at lave noget godt wienerbrød, er det vigtigt at alle ens ingredienser er kolde, så det ikke når og hæve under produktionen af wienerdejen.



Wienerbrød:


Gær 30g
Sukker 21g
Salt 2g
Æg 2 stk. (100g)
Hvedemel 450g
Vand 1 dl
Mælk ½ dl
Ialt 753g
Indrulning(Margarine) 376g (50%)


Bank margarinen plant ud til en fin firkantet.
Man kan også bruge smør.



Wienerbrød Margarine



























Pisk vand, mælk, sukker, salt, gær og æg sammen, og put mel i derefter.



piske



























Sørge for at du kun kun lige ælter dejen sammen.



Wienerbrød Ælter Dej



























Den skal ælte så lidt som muligt



æltet sammen



























Bank dejen plant ud som en firkant så den passer med margarinen.



Wienerbrød Margarine Og Dej



























Start med at fold de to første sider op.



Wienerbrød Margarine Og Dej Fold



























Fold de to sidste sider op, sådan at margarinen er pakket helt ind dejen.



Wienerbrød Margarine Og Dej Fold 2



























Rul wienerdejen du til en aflang firkant.



wienerbrød rullet



























Rul wienerdejen 3x3. Det vil sige, at først folder du den ene side ind til midten.



wienerbrød rullet 1x3



























Og fold så den anden del over. Rul den detefter ud til en aflang firkant igen.
Gentag det 3 gange.



wienerbrød rullet 2x3



























Derefter kan du se at margarinen og wienerdejen ligger i nogle fine lag.
Nu har du rullet en wienerdej.



wienerbrød rullet 3x3



























kontakt mig Til toppen