For at lave noget godt wienerbrød, er det vigtigt at alle ens ingredienser er kolde, så det ikke når og hæve under produktionen af wienerdejen.
Gær | 30g |
Sukker | 21g |
Salt | 2g |
Æg | 2 stk. (100g) |
Hvedemel | 450g |
Vand | 1 dl |
Mælk | ½ dl |
Ialt | 753g |
Indrulning(Margarine) | 376g (50%) |
Bank margarinen plant ud til en fin firkantet. Man kan også bruge smør.
Pisk vand, mælk, sukker, salt, gær og æg sammen, og put mel i derefter.
Sørge for at du kun kun lige ælter dejen sammen.
Den skal ælte så lidt som muligt
Bank dejen plant ud som en firkant så den passer med margarinen.
Start med at fold de to første sider op.
Fold de to sidste sider op, sådan at margarinen er pakket helt ind dejen.
Rul wienerdejen du til en aflang firkant.
Rul wienerdejen 3x3. Det vil sige, at først folder du den ene side ind til midten.
Og fold så den anden del over. Rul den detefter ud til en aflang firkant igen.Gentag det 3 gange.
Derefter kan du se at margarinen og wienerdejen ligger i nogle fine lag.Nu har du rullet en wienerdej.